Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vastag- és végbélrák - daganat képes leírás - Daganat.tlap.hu
részletek »

Vastag- és végbélrák - daganat - Daganat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: daganat.tlap.hu » Vastag- és végbélrák - daganat
Keresés
Találatok száma - 3 db
A végbél- és vastagbélrák 4 tünete

A végbél- és vastagbélrák 4 tünete

Igenis vannak tünetek. Jól megfigyelhető tünetek, melyekre, ha figyelnénk, akkor csökkenthetnénk a magas halálozási rátát. Miért fontos tudni a végbél- és vastagbélrákról? A végbél- és vastagbélrákról azért fontos beszélni, és ahol csak lehet említést tenni, mert a megbetegedések száma az elmúlt 30 évben minimum a háromszorosára nőtt. Ez pedig annyit jelent, hogy hazánkban évente nagyjából 9000 új beteget fedeznek fel. A másik ok, amiért többet kellene hallatni a betegséget az, hogy ebből az évi 9000 betegből 6000 sajnos meg is hal, mert későn diagnosztizálják a betegséget. Miért? Mert a legtöbb ember nem ismeri a figyelmeztető jeleket, a tüneteket, a hajlamot és a családi kórlapokat sem. A betegség gyakoriságának száma az egész világot tekintve: Évente 950.000 új megállapított betegség, melyből sajnos 500.000 halállal végződik a késői felismerés miatt. Leggyakoribb tünetei a végbél- és vastagbélráknak >>>

Vastag- és végbélszűrés

Vastag- és végbélszűrés

A vastag- és végbélszűrés az 50 és 70 év közötti férfiakat és nőket egyaránt érintheti. Módszere a kétévenként végzett rejtett bélvérzés-vizsgálat a székletből immunkémiai módszer alkalmazásával. A klinikai vizsgálatok tanúsága szerint a vastag- és végbélrákok a jól szűrhető daganattípusok közé tartoznak. A szűréseket 40-50 éves kortól tanácsos elkezdeni, ám amennyiben a családban halmozott előfordulás jelentkezett vagy valamelyik felmenőnél fiatalabb korban fordult elő béldaganat, akkor a rendszeres szűrést akár már a húszas években is el lehet kezdeni.

Vastagbél- és végbélrák: a tumorsejteket célozzák

Vastagbél- és végbélrák: a tumorsejteket célozzák

Bár a vastag- és végbélrákok kezelésében továbbra is megkerülhetetlen az operáció szerepe, a gyógyszeres kutatások az utóbbi időszakban forradalmi változást hoztak a terápiában. Amint az Budapesten, a 2007-es Nemzeti Rákellenes Napon elhangzott, ma a betegséggel orvoshoz kerülőknek hosszabb távon tudnak jobb életkörülményeket biztosítani, s a célzott terápiák terjedésével a kezelések is kevesebb mellékhatással járnak. Az előadók emellett ugyanakkor nem győzték hangsúlyozni: csak azokon tudnak nagyobb eséllyel segíteni, akik idejében orvoshoz kerülnek.

Tuti menü