Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tudomány - daganat képes leírás - Daganat.tlap.hu
részletek »

Tudomány - daganat - Daganat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: daganat.tlap.hu » Tudomány - daganat
Keresés
Találatok száma - 3 db
A koffein és a rák kapcsolata

A koffein és a rák kapcsolata

A kávé és más koffeintartalmú szerek fogyasztása befolyásolhatja az ösztrogén és egyéb nemi hormonok szintjét, természetesen nőknél. Ez a megfigyelés magyarázatot adhat arra, hogy a koffein hatására számos daganattípus kialakulásának kockázata megváltozik. Számos tanulmány mutatott ki összefüggést koffein és az emlő-, valamint a petefészekrák kialakulása között, habár az összefüggés nem volt mindig egyértelmű.  Egy friss tanulmány - igen hosszú vizsgálat alapján, amelyben az Egyesült Államokban tevékenykedő nővérek vettek részt - szerint a magas koffeinbevitel a petefészekrák kialakulásában alacsonyabb kockázatot jelent a menopauza utáni nőkben, ellenben magasabb kockázatot a menopauza előttiekben.  

Herpesszel a melanoma ellen

Herpesszel a melanoma ellen

A közönséges herpeszt okozó vírus lehet az új fegyver a többszörös áttétes melanomával, az egész testet elborító bőrrákkal szemben - jelentették be skót kutatók pénteken. A legyengített vírusnak nincs káros hatása, sőt mikroszkóppal szemügyre véve látható, hogy elpusztítja a daganatos sejteket.

Rák - ahogy még sosem látta

Rák - ahogy még sosem látta

Sokkoló képek a kivetítőn: műtét, boncolás. Itt minden olyan direkt. Semmi nem elnagyolt, nincs szépítgetés és takargatás: az életnagyságú bábukba bele lehet nézni, látni bennük a daganatot. Nem látta a kiállítást? Megmutatjuk! Megfutamodni vagy szembenézni? Megfutamodni szinte lehetetlen, hiszen Magyarországon körülbelül háromszázezer daganatos beteg van, így rengeteg családot sokkol a hír, hogy valamelyik hozzátartozójuk rákos. Egyre nő az információ utáni éhség: az emberek többet és többet akarnak tudni a betegségről, a kezelési lehetőségekről és a betegség megelőzéséről is. - Egyre többet tudnak az emberek a rákról, de még mindig nem eleget, sok a tévhit. Túl sokan dugják homokba a fejüket, utasítják el azt, hogy akár velük is megtörténhet. Mások borzongva kíváncsiskodnak, és vannak, akik azért jönnek, mert épp szenvedik a kórt

Tuti menü