Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Terápia és megoldások - daganat képes leírás - Daganat.tlap.hu
részletek »

Terápia és megoldások - daganat - Daganat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: daganat.tlap.hu » Terápia és megoldások - daganat
Keresés
Találatok száma - 17 db
A daganatos betegségek diagnosztizálása

A daganatos betegségek diagnosztizálása

Az első, daganatos irányban történő sejtátalakulás időpontjától a kifejlett és már tüneteket is okozó daganat megjelenéséig nemegyszer igen hosszú idő, sokszor akár több évtized is eltelik. Mégis, az esetek egy részében a felismeréskor már csak enyhíteni lehet a tüneteken, gyógyulás nem érhető el. A daganatkutatás nagyon intenzíven fejlődő ága éppen ezért azokat a módszereket keresi, melyek segítségével ebben a hosszú, tünetmentes időszakban már figyelmeztető információkhoz juthatunk.

A gyógyító gombák

A gyógyító gombák

A gombák gyógyító hatásáról évezredes tapasztalataink vannak. Legismertebbek az antibiotikumokat termelő penészgomba fajok, de a nagy gombák gyógyhatásának is kiterjedt irodalma van. Ezek közül is az érdeklődés napjainkban kiemelkedően nagy a pecsétviaszgomba (ganoderma lucidum) vonatkozásában. Már rég óta ismert volt az, hogy a vér koleszterin szintjét csökkenti, erős gyulladás gátló és májvédő hatású, elsősorban lanosztán típusú triterpénjei révén. Az utóbbi időben azonban az is kiderült róla, hogy lentinán nevű poliszacharidot is tartalmaz, amit rendkívül hatásos rákellenes vegyületként azonosítottak. Emellett még ugyan csak rákellenes hatású glukánokat és kiemelkedően magas mennyiségben germániumot is tartalmaz. Ezért az Egyesült Államok Nemzeti Rákkutató Intézete (NCI) kiemelt fontosságot tulajdonít ezen hatások részletes vizsgálatának.

Daganat és jókedély

Daganat és jókedély

Az utóbbi években egyre több olyan kutatás látott napvilágot, amelyben egyértelműen bebizonyították, hogy a daganatos betegségek megelőzésében fontos szerepet játszik az optimista, pozitív életszemlélet. Az optimista, jókedélyű emberek egészségesebbek, a borúlátókkal ellentétben jóval jobb az életminőségük is, ezáltal pedig tovább élnek - közli az Erdély.Ma. A pszichikai erőnek óriási hatalma van, ami az egyes betegségek kezelése során már számtalanszor beigazolódott. Évekkel ezelőtt többnyire az a felfogás dominált, mely szerint a daganat kialakulásának hátterében pszichés, lelki okok húzódnak meg. Úgy vélték, hogy a búskomor, depresszióra hajlamos emberek, valamint mindazok, akik magukba fojtják a dühöt és az agressziót, hajlamosabbak a daganatos megbetegedésekre, ebből adódóan úgynevezett daganatos személyiségűeknek' titulálták őket. Az ilyen személyiségű emberek jóval gyakrabban esnek a daganatos megbetegedések áldozatául, és a túlélési esélyeik is csekélyek.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Daganatos betegek kiegészítő terápiája

Daganatos betegek kiegészítő terápiája

A Vitaldepo Webáruházban főleg daganatos betegek számára kínálunk kiegészítő terápiás lehetőségeket orvosi tanácsadással. Gyógynövények, gyógygombák, antioxidánsok, vitaminok- mikor mit lehet és nem lehet használni, illetve mikor mit érdemes használni. Kérdezze erről orvos-természetgyógyászunkat! Webáruházunkban minden olyan kiegészítő terméket forgalmazunk, melyek daganatos betegek kiegészítő terápiájában használhatók, mint például CoD termékek, Biobran, Gabolexin, Avemar, Culevit, Gere szőlőmag termékek, különböző gyógygomba készítmények (ganoderma, shiitake), Qlarivia, Bihar Kincse. Ezen kívül biokozmetikumokat is kínálunk, melyek nem tartalmaznak színezékeket és szintetikus adalék anyagokat.

Daganatos betegek támogató terápiája

Daganatos betegek támogató terápiája

A daganatos betegségek kezelésének és gyógyításának három alappillére van: a műtét, a kemoterápia és a sugárkezelés. Ezek mellett az elmúlt években egyre gyakrabban alkalmazzák az immunterápiát, sőt próbálkoznak a génterápia fejlesztésével is. A klasszikus o­nkológiai kezelések, különösen a kemoterápia és a sugárterápia jól ismert mellékhatásokkal járnak. Ilyenek pl. a hányás és hányinger, a csontvelő károsodása, és az ennek következtében kialakuló fertőzések, a szívműködés romlása, az esetleges vesekárosító hatás. Az o­nkológián belül szinte külön tudományterület a kezelések mellékhatásai elleni küzdelem. Ez azért fontos, mert a daganatos betegek kemoterápiás kezelésének eredményessége függ a beadható dózis nagyságától. Ha tehát a mellékhatások miatt a gyógyszerek dózisát csökkenteni kell, az hátrányt jelent a beteg számára. Ezért lett önálló tudomány az úgynevezett támogató (szupportív) terápia. E terápia célja a kezelések jobb elviselhetőségének elősegítése, s így a dózisok növelésének és ez által a terápia hatékonyságának fokozása. Ez többféleképpen valósulhat meg.

Egészséges Életmód Magazin

Egészséges Életmód Magazin

Az Egészséges Életmód Magazin Önnek, Neked készül napi frissességgel, hogy segítségedre legyen eligazodni, tájékozódni ebben az igen széleskörű, egészséget és betegséget is érintő hatalmas forgatagban. Pro és kontra, nézetek, szemléletek, tanácsok.

Fájdalomportál

Fájdalomportál

Ebben a hasznos cikkben a daganatos fájdalom kezeléséről, enyhítéséről olvashatnak hasznos tanácsokat. Továbbá az oldalon a különböző fájdalommal járó betegségekről lehet hasznos információkat olvasni. Van fájdalom-ellenőrző az oldalon, ahol bejelölhetjük a fájdalom pontos helyét, és ennek segítségével felderíthetjük milyen betegség okoz az adott területen fájdalmat. Megtudhatjuk, hogyan kezelhetjük az adott betegséget, az okozott fájdalmat, illetve hasznos tanácsokat kaphatunk azzal kapcsolatban is, hogy hogyan csillapíthatjuk a leghatékonyabban a fájdalmat. Az oldalon található még tünetellenőrző, tesztek, orvos válaszol, szavazások, szolgáltatáskereső, patikakereső, orvoskereső, fórumok. Külön aloldal foglalkozik az akut és krónikus fájdalommal, illetve az azokat okozó betegségről is sok információt olvashatunk.

Hiperbár oxigénterápia

Hiperbár oxigénterápia

Hiperbár oxigénterápia a XVII. század óta ismert és alkalmazott eljárás, a világ egyik legtermészetesebb és legsikeresebb gyógymódja. Ha túlnyomáson oxigént adnánk a rákos sejteknek, talán kihozhatnánk őket a fermentációból és így a rákból is. A ráknak csak egy fő oka van. Ez pedig a sejtek normál légzésének anaerob (oxigénhiányos) légzéssé válása. Dr. Otto Warburg német biokémikus 1931-ben a sejtlégzés terén elért kiemelkedő munkájáért megkapta a fiziológiai és orvostudományi Nobel díjat.

Immune-Assist daganatos betegeknek

Immune-Assist daganatos betegeknek

Az Immune-Assist amerikai étrend-kiegészítő, mely hat féle gyógygomba keveréke. Megtalálható benne a ganoderma, a shiitake, a maitake,a lepketaplógomba, a mandulagomba és a cordyceps is. Az Immune Assist csökkentette a kemoterápia és sugárterápia mellékhatásait, emellett növelte a betegek életminőségét, ezért daganatos betegeknek javasolható a kiegészítő terápiaként való használata. Különlegessége még, hogy a termék bio és kóser minősítéssel is rendelkezik, ez bizonyítja kiváló minőségét. Az Immune-Assist általános napi ajánlott adagja 2 x 3-6 kapszula, azaz naponta reggel és esete 3-6 db kapszula bevétele javasolt. Speciális esetekben az adag egészen napi 9-12 kapszuláig emelhető. A Gombakirály Webáruházban, ahol orvosi tanácsadás is kérhető, a termék folyamatosan, ingyenes házhoz szállítással megvásárolható.

Hirdetés
Immunterápia, biológiai kezelés

Immunterápia, biológiai kezelés

Mit jelent az immunterápia? Hogyan hat az immunrendszerre? Mivel érhető el az immunrendszer erősítése? A biológiai kezelés (immunterápia, biológiai választ módosító terápia, vagy csak egyszerűen bioterápia) a szervezet saját immunrendszerét használja a rákos daganatok, ráksejtek elpusztítására. Az immunrendszer sejtjei, antitestei, szervei mind azon dolgoznak, hogy megvédjék a szervezetet a külső behatolóktól: vírusoktól, baktériumoktól. Orvosok és kutatók rájöttek arra, hogy az immunrendszer képes lehet megkülönböztetni az egészséges sejteket a rákos sejtektől. A biológiai kezelés lényege az immunrendszer erősítése direkt vagy indirekt módon az alábbiak szerint: - felismerhetővé tenni a rákos sejteket, ezáltal az immunrendszer hatékonyabban képes elpusztítani azokat - erősíteni az immunrendszer ráksejteket pusztító sejtjeit - megváltoztatni a ráksejtek növekedési ütemét - megállítani azt a folyamatot, melynek során az egészséges sejtek rákos sejtekké alakulnak - erősíteni a szervezetnek azt a képességét, hogy károsodott sejtjeit kijavítsa, amit a kemoterápia vagy sugárkezelés, illetve egyéb károsító tényezők okoznak - megelőzni a rákos sejtek átterjedését a test más részeire...

Kezelhető időskori daganat

Kezelhető időskori daganat

Csendes szemléletbeli forradalom zajlik az időskori súlyos betegségek gyógyításában. Az életkor ma már nem (vagy alig) számít, így egyre több nyolcvan körüli rákbeteg életét is megmentik, a terápia megválasztásánál pedig döntő szemponttá vált az életerő és életkedv. Az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet Palliatív Osztályán - mert szerencsére ma már ilyen részlegek is működnek - elsősorban olyan tüdőrákos betegeket kezelnek, akiket már nem lehet véglegesen meggyógyítani, de jelentősen javítani lehet testi és lelki állapotukon. Dr. Tóth Krisztina főorvosnő elmondta, hogy nálunk is használnak a beteg életminőségét figyelembe vevő protokollokat. A legismertebb, az 1949 óta használt Karnofsky- index százalékban ítéli meg a beteg kezelhetőségét.

Kiegészítő hatékony alternatív terápiák

Kiegészítő hatékony alternatív terápiák

Daganatos betegség esetén nagyon fontos lenne, hogy ne csak a fizikai testet kezeljük, hanem a lelket is, magát az embert. Nagyon hatékony kiegészítő terápia a reiki kezelés, mind a fizikai testre , mind a lélekre hat. A reiki egy olyan energetikai gyógyítási módszer, amelyet bárki egy reiki tanfolyamon nagyon gyorsan eltud sajátítani, és ezáltal önmagán tudja hasznosítani. Bachvirág terápia nagyon hatékony, szelíd terápia, amely a lélekre hat, és segít felismerni problémáinkat, és azokra hogyan találunk megoldást. Schüssler sók, olyan ásványi sók, amely a fizikai testünkben találhatóak. Nagyon sok fizikai tünet ezen ásványi sók hiányával megszüntethetők. Daganatos betegségek estén hatékony kiegészítők a máj méregtelenítésében. Jótékony hatásukat nagyon gyorsan fejtik ki. Mind három terápia támogatja a hagyományos orvosi kezeléseket, nem szünteti meg azok hatását, segítenek a mellékhatások kivédésében.

Mit kell tudni a sugárterápiáról?

Mit kell tudni a sugárterápiáról?

A sugárterápiának nagy szerepe van a daganatos betegek kezelésében. A daganatos betegek mintegy fele részesül sugárkezelésben. A sugárkezelés során nagyenergiájú, ionizáló sugárzást használnak. A sugárzás következtében az érintett szövetekben károsodik az örökítő anyag (DNS), így csökken a daganatos sejtek szaporodása. A sugárkezelés során nagyenergiájú, ionizáló sugárzást használnak. A sugárzás következtében az érintett szövetekben károsodik az örökítő anyag (DNS), így csökken a daganatos sejtek szaporodása. A sugárzás természetesen káros hatással bír az ép szövetekre nézve is. A daganatos sejtek sugárérzékenysége azonban általában nagyobb, mint az ép szöveteké, így nagyrészt szelektív hatás érhető el. Sok év kutatómunkájának köszönhetően igen nagy előrehaladás történt a sugárterápiás eljárások terén. A kezelések egyre szelektívebbé és hatékonyabbá válnak...

Paróka Shop Bt.- Online vásárlás

Paróka Shop Bt.- Online vásárlás

Paróka Shop Bt. - Online vásárlás www.parokashop.hu - Hajhosszabbítás szakember nélkül!? IGEN! - Női-férfi-gyermek parókák, félparókák - Többféle módszerrel rögzíthető póthaj - Hajvarráshoz alkalmazható hajak Paróka Shop - Hajhosszabbítás szakember nélkül?! Igen!

Rák ellenes készítmények - Biokedvenc Webáruház

Rák ellenes készítmények - Biokedvenc Webáruház

Rák ellenes biotermékek, szőlőmagolaj, olajfalevél flavin 7 és szelén + C-vitamin termékek, a rákkal szembeni védelem és megelőzés céljára. A daganatok kialakulása megelőzhető természetes antioxidánsokkal, magolajokkal, növényi kivonatokkal és vitaminok rendszeres használatával. A természetes antioxidánsok hatékonyabban veszik fel a rákos sejtekkel szemben a védelmet, mint a hagyományos mesterséges gyógyszerek.

Tumorgyógyítás ganoderma gombával

Tumorgyógyítás ganoderma gombával

A ganoderma varázslatos hatásai: A ganoderma több mint ezer évig a misztériumok ködébe burkolózott. Az emberek csak annyit tudtak, hogy a ganoderma megőrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít, de soha senki nem fogott tudományos kutatásba, hogy megállapítsa, miért is olyan hatékony. Az utóbbi években a tudósok által végzett alapos kutatások - az együttműködő kórházak, egyetemek és gyógyszeripari vállalatok elemzéseinek és klinikai kísérleteinek segítségével - végre megfejtették kivételes hatékonyságának titkát. Vértisztító, méregtelenítő, vizelethajtó, májkímélő, bélműködést szabályozó, szívműködést elősegítő, vérnyomás-beállító, köhögésmegszüntető és köptető hatású, nyugtatószer és tumorgyógyító hatású.

Vírusterápia

Vírusterápia

Rákgyógyítás Vírusterápiával Magyarországon is elérhető. Nincsenek mellékhatásai, biztonságos és hatékony, immunerősítő, nem patogén. Jól tolerálható. Ma, a világ egyetlen regisztrált vírusa. Különösen Melanoma, gyomor, hasnyálmirigy, vese, prosztata, tüdő, máj, méh, hólyag, nyírok szövet, lágy rész daganatoknál hatékony. Akár 40%-al is jobb eredmény érhető el, mint bármely más jelenleg rendelkezésre álló módszerrel. Ambulánsan is alkalmazható. A Vírusterápia, az onkológiában használt onkotróp és onkolitikus vírusok használata. Vírus onkotrópikus kifejezés, a vírusoknak az a képessége és tulajdonsága, hogy megtalálják és elpusztítsák a (onkolitikus) rosszindulatú daganatos sejteket, az egészséges sejtek károsítása nélkül. Vírusterápia is az immunrendszer védekező mechanizmusának aktiválási módszere, amely mobilizálja az immunrendszer természetes védekező képességeit, az ismeretlen genetikai információkkal kapcsolatban, amelyek bekerült

Tuti menü