Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szűrővizsgálatok - daganat képes leírás - Daganat.tlap.hu
részletek »

Szűrővizsgálatok - daganat - Daganat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: daganat.tlap.hu » Szűrővizsgálatok - daganat
Keresés
Találatok száma - 8 db
Bőrünkre megy!

Bőrünkre megy!

A tüdőszűrésen, emlőszűrésen, illetve a nőgyógyászati/onkológiai szűrővizsgálatokon egyre nagyobb arányban veszünk részt, és szerencsére mára már biztosított a vastagbél- és prosztatarák-szűrése is, amelyekkel szintén komoly betegségeket előzhetünk meg. A felmérések szerint azonban bőrünket elhanyagoljuk, pedig napjainkban a bőrdaganatok kialakulása is komoly kockázati tényező. A bőrünket érintő, rendszeres szűrővizsgálaton történő részvétel mellett több érv is szól.

Digitális mammográfiás emlőrák szűrés

Digitális mammográfiás emlőrák szűrés

Az időben felfedezett emlőrák jó eséllyel gyógyítható, ezért a jelenlegi legkorszerűbb technológiával, a GIOTTO IMAGE 3D típusú emlőrák szűrő berendezéssel végezzük a szűrővizsgálatokat, így az esetleges elváltozások már korai stádiumban kimutathatók. A MaMMa Szűrő és Diagnosztikai Központ egyik célja tudatosítani a rendszeres mellrákszűrés fontosságát az érintett korcsoportú hölgyeknél. A MaMMa Zrt. a mammográfiás mellrákszűrési és komplex diagnosztikus módszert honosította, illetve együttműködik ismert hazai- és nemzetközi mammográfiás mellrákszűrési tapasztalatokkal rendelkező szakemberekkel.

Hungária Med-M

Hungária Med-M

A Hungária Med-M Kft. küldetése az egészség. 2000-ben történt alapítása óta azon munkálkodik, hogy: szűrővizsgálataival feltárja az Ön egészségi állapotát, tanácsaival, ellenőrző vizsgálataival segítsen megtartani egészségét, munkaképességét, illetve elérni a legjobb életminőséget.A feltárt rendellenességek hatékony gyógyításában, az Önök rendelkezésére bocsássa kiválóan képzett orvosaink tudását, terápiás módszereit. Barátságos környezetben biztosítsa az Ön maximális komfortérzetét, partnerként kezelje, szolgálja ki Önt. VIP szolgáltatásaink: VIP executive kártya, VIP vizit kártya, 24 órás készenlét, Havi monitoring, Angol nyelven jól beszélő orvosok, Hosstesszek, Kitelepülések rendezvényekre. Országos hálózat szolgáltatásaink: Foglalkozás-egészségügyi ellátás, Menedzser szűrések, Egészségpénztári ellátások: -egészségterv készítése, - orvosi javaslatok, -szűrőprogramok. Szakorvosi vizsgálatok:-belgyógyászat, -bőrgyógyászat, -urológia, -nőgyógyászat, -szemészet, -fül-orr-gégészet, -Ultrahang diagnosztika, -ortopédia, -traumatológia, -dietetika, -csontsűrűség mérés, -allergológia, -cytológia, -endokrinológia, -mammográfia, -mozgásszervi rehabilitáció, -egészségkártya elfogadás

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Így azonnal kiszűrhető a rák!

Így azonnal kiszűrhető a rák!

A daganatos betegségekkel kapcsolatban gyakran elhangzik: korai stádiumban sajnos nem mindig lehet észrevenni. Nos, a PET/CT alkalmazása óta ez már nem igaz. Egyes betegségeknél a szövetekben előbb következik be az anyagcsere megváltozása, mint maga a szerkezeti elváltozás. A PET (pozitron-emissziós tomográfia) eljárás során ezt az anyagcsere-elváltozást figyelik meg, kiszűrve ezzel a készülődő vagy éppen már fejlődő rendellenességet.

Lotus Gyógyközpont

Lotus Gyógyközpont

Az állapotfelmérést végző program nem csak a meglévő betegségeket mutatja ki a központi idegrendszer, a szív és érrendszer, a belső szervi és mozgásszervi, vérkeringési, anyagcsere valamint daganatos és egyéb megbetegedésekre vonatkozóan, hanem az azokra való hajlamosságot is. Így a központi idegrendszer esetében megállapítást nyer az agyi artériák és vénák állapota, görcs és tágulási készsége. Az agy III. kamrájának állapota, az agyvíz nyomása valamint izomgörcsökre, izomgyengeségre való hajlamosság. A szív érrendszer esetében megállapításra kerül a szív koszorú-érelmeszesedés, érszűkület, szívizom keringési zavar, szívizom pumpa funkció zavar, szívritmus zavar. A tüdő esetében mérésre illetve szűrésre kerül a vitálkapacitás, reziduális térfogat, vérellátás, rugalmasság, gyulladásos folyamatok, COPD, és az asztma. A máj esetében: hepatitist (májgyulladást) és májzsugort vizsgál. Az állapotfelmérés a vese esetében a filtrációs zavarokat és gyulladásos betegségeket is kimutatja.

Önvizsgálatok

Önvizsgálatok

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a tényt, hogy egy-egy daganatos elváltozás korai észlelése és a korai szakaszban adott orvosi kezelés jelentősen megnöveli a túlélési esélyeket. Ennek tükrében igen fontos, hogy bizonyos önvizsgálatokat havi rendszerességgel mindenki végezzen el. Milyen önvizsgálatok ajánlottak? pajzsmirigy, mellek, herék, szájüreg és bőr

Személyre szabott szűrővizsgálatok Budapesten

Személyre szabott szűrővizsgálatok Budapesten

A Swiss Medical Services Egészségügyi Kft. szolgáltatásai között számos szűrővizsgálat szerepel, amelyek segítségével megelőzheti az egészségügyi problémák kialakulását. Menedzser szűrés szolgáltatásunkkal idejében tehet a stressz által okozott betegségek ellen. A foglalkozás egészségügy keretében üzemorvos és referens kollégáink széleskörűen látják el a cégek számára elengedhetetlen feladatokat. Kínálatunkban természetesen a különböző szakrendelések és a sürgősségi ellátás is megtalálható. A Swiss Medical Services Egészségügyi Kft. egyaránt nyújt szolgáltatást magánszemélyek és céges ügyfelek számára. A sürgősségi ellátás és a szakrendelések mellett több szűrővizsgálatot is végzünk. Üzemorvos kollégáink segítségével a foglalkozás egészségügy területén is számos feladatot ellátunk.

Szűrni vagy meghalni: prosztata- és mellrák

Szűrni vagy meghalni: prosztata- és mellrák

Sokan tartanak a szűrésektől. A nők a mammográfiától, a férfiak a prosztata vizsgálatától. Egyrészt azért, mert azt gondolják, hogy a beavatkozás kellemetlen, fájdalmas, másrészt, mert félnek, hogy valamilyen lappangó kórra derül fény. Pedig életet menthet ha a rosszindulatú daganatot időben felfedezik. A nők leggyakoribb megbetegedése a mellrák, minden tizedik nő potenciálisan érintett lehet, Magyarországon a leggyakoribb halálozást okozó daganatos megbetegedés. Minél előbb fedezik fel, annál biztosabb, hogy sikerül leküzdeni. A melldaganat rendszerint 30 éves kor felett jelentkezik, a betegek többsége az 50-65 éves korosztályba tartozik. A prosztatarák a férfiak második leggyakrabban diagnosztizált daganata az ötvenedik életév felett. Lassan növő, alattomos, hosszú ideig panaszt még nem okozó betegség, a 60-70 éves férfiak mintegy 40 százalékában már jelen van, mondja dr. Papp Ferenc főorvos, a szekszárdi kórház urológiai osztályának vezetője. A lassú növekedés időt hagy a korai felismerésére.

Tuti menü