Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Daganat linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Daganat képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: daganat.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 86 db
10 érdekes tény a gyomorról

10 érdekes tény a gyomorról

Az ember gyomra érzékeny, sokaké fáj, ég. A gyomorsav az egyik legmaróbb hatású természetes anyag. Mit tudhatunk még? Az emberi gyomor többnyire akkor kerül szóba, hogyha valamilyen emésztési problémával küzdünk. Márpedig a gyomor igen érdekes szervünk, megéri róla többet is megtudni. Tudtad? Hollandiában több ezer vizsgálati személy bevonásával készült egy felmérés, melynek eredménye sokakat megdöbbentett: azok, akik naponta megesznek fél vöröshagymát, 50 százalékkal kisebb eséllyel számíthatnak a gyomorrák kialakulására. Tudtad? A legjobb gyomorrák-megelőzők - a vöröshagymán kívül - a brokkoli, fokhagyma, cékla, zöld tea.

4 csodatévő növény a Pomi-t-től!

4 csodatévő növény a Pomi-t-től!

A gránátalma, a brokkoli, a kurkuma és a zöldtea a Pomi-T kombinációjában segitik egymás hatásait. Ez által rendkívüli a hatékonysága is! Egyszerűen, kiméletesen és biztosan! Próbálja ki még ma, az egészsége a tét! Semmilyen mesterséges vagy káros anyagot nem tartalmaz, csak a növényekből kiméletesen kivont kristálytiszta növényeket a maximális hatékonyságért. A hatóanyagok kapszulába zárva kínálják e négy csodálatos szupertáplálék összes jótékony hatását. Érdemes bizalmat szavazni neki és igénybe venni segítségét a megújulásunkban! Jó egészséget Mindenkinek!

A cukor, a szénsav és a hasnyálmirigyrák

A cukor, a szénsav és a hasnyálmirigyrák

Ha valaki rákkutatásra adja a fejét, számoljon úgy, hogy meg kell figyelnie vagy 60.000 embert. Osszunk ki a megfigyelt személyeknek előre legyártott, napirend felmérő kérdőívet. És tegyük őket érdekeltté, hogy azon pontosan vezessék, mit csinálnak minden nap. Mit esznek, mit isznak, mivel érintkeznek és így tovább. Ám a rák betegség igen alattomos fajta, és nem egyik napról a másikra alakul ki, hanem fokozatosan. Tehát vizsgáljuk a napirendet mondjuk 14 évig, míg a daganat kimutatja a foga fehérjét. Aztán nézzük át, hogy az embereket milyen betegségek találták meg. És keressük meg az azonos nyavalyákhoz tartozó azonos életmódbéli motívumokat. Itt már csak néhány matematikai, statisztikai tudomány segítségére van szükség, és megállapítható az összefüggés. Ha van. Hát ez így nagy türelmet, sok pénzt és fáradságot igénylő munka. De szerencsére ezzel nincsen dolgunk, mert a minnesotai egyetem rákkutatói elvégezték. Elvégezték, és 2010 február 8.-án közzétették a kutatás eredményét: 'A heti 2 alkalommal - vagy többször - rendszeresen cukros, szénsavas üdítő italokat fogyasztóknak 87 %-kal nagyobb az esélyük a hasnyálmirigyrák betegségre.' Bővebben a természetgyógyász honlapon.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
A daganatos betegségek diagnosztizálása

A daganatos betegségek diagnosztizálása

Az első, daganatos irányban történő sejtátalakulás időpontjától a kifejlett és már tüneteket is okozó daganat megjelenéséig nemegyszer igen hosszú idő, sokszor akár több évtized is eltelik. Mégis, az esetek egy részében a felismeréskor már csak enyhíteni lehet a tüneteken, gyógyulás nem érhető el. A daganatkutatás nagyon intenzíven fejlődő ága éppen ezért azokat a módszereket keresi, melyek segítségével ebben a hosszú, tünetmentes időszakban már figyelmeztető információkhoz juthatunk.

A gége rosszindulatú betegségei

A gége rosszindulatú betegségei

Ritka rákféleségről van szó, Magyarországon a rosszindulatú daganatos betegségeknek kb. 2%-át teszi ki a gégerák, A fej-nyaki rákok között a gégerák a leggyakrabban előforduló rák (45%). Leggyakoribb a 60. életév (+/-15) körül. Férfiakon 10 x gyakoribb, mint nőkön, bár a dohányzási szokások változása miatt az USA-ban és Európában a nők között is egyre gyakoribbá válik. Ha a beteg időben szakorvosi észlelésre kerül, akkor viszonylag jól gyógyítható, Ezért a rendszeres szűrés nagyon fontos. Nemzetközi statisztikákat tekintve a gégerákos betegek halálozását tekintetve Magyarország Európában az elsők között szerepel. A panaszok és a tünetek is attól függnek, hogy a gégén belül hol helyezkedik el a daganat. A hangszalag szintjére lokalizálódó (glotticus) daganat esetén jellemző a fokozatosan kialakuló rekedtség. Ezen túlmenően jelentkezhet idegentest-érzés, krákogási torokköszörülési kényszer, fájdalom (kifekélyesedő a gége szélét érintő gégedaganat ill. algarati és nyelőcső bemenetei daganat esetén jellegzetes a fülbe sugárzó fájdalom, nyelési zavar, nehézlégzés, köhögés. Előrehaladott stádiumban a beteg súlyvesztése is jellemző lehet. Viszonylag ritka a véres köpet.

A gégerák tünetei, kezelése és túlélési esélye

A gégerák tünetei, kezelése és túlélési esélye

Különösen akkor vagy veszélyben, ha dohányzol. Azonban nem csak dohányosok betegedhetnek meg. Figyelj a jelekre, és állítsd meg időben a kórt! Mi a gége? A gége egy körülbelül négy centi hosszúságú cső, mely a harmadik és a hatodik nyaki csigolya előtt foglal helyet, és kapcsolatban áll a légcsővel és a nyelőcsővel. Szerepe nélkülözhetetlen a felsőlégúti rendszerben, hiszen légzéskor és evéskor szelepként működik. Egyrészt biztosítja a levegő szabad ki- és beáramlását, másrészt megakadályozza a táplálék légcsőbe jutását. Oldalirányban könnyen mozgatható, könnyedén kitapintható, és nyeléskor, légzéskor is mozog. Kezdeti részének alakja nyelvhez hasonlít, ezt részben a pajzsporc, részben pedig a gégefedő veszi körül. Mi az a gégerák? A gégerák a gégén belüli daganatos elfajulás, melyet a legegyszerűbben két csoportba oszthatunk. Az egyik, amikor az elváltozás a hangszalagokról indul ki: ez a gyakoribb. A másik pedig, amikor a rákos megbetegedés a hangszalagok alatti és feletti nyálkahártyaredőkön alakul ki. A két csoport azért fontos, mert mind a kettő más-más tünetekkel jelentkezik először.

A gyógyító gombák

A gyógyító gombák

A gombák gyógyító hatásáról évezredes tapasztalataink vannak. Legismertebbek az antibiotikumokat termelő penészgomba fajok, de a nagy gombák gyógyhatásának is kiterjedt irodalma van. Ezek közül is az érdeklődés napjainkban kiemelkedően nagy a pecsétviaszgomba (ganoderma lucidum) vonatkozásában. Már rég óta ismert volt az, hogy a vér koleszterin szintjét csökkenti, erős gyulladás gátló és májvédő hatású, elsősorban lanosztán típusú triterpénjei révén. Az utóbbi időben azonban az is kiderült róla, hogy lentinán nevű poliszacharidot is tartalmaz, amit rendkívül hatásos rákellenes vegyületként azonosítottak. Emellett még ugyan csak rákellenes hatású glukánokat és kiemelkedően magas mennyiségben germániumot is tartalmaz. Ezért az Egyesült Államok Nemzeti Rákkutató Intézete (NCI) kiemelt fontosságot tulajdonít ezen hatások részletes vizsgálatának.

A gyomor rosszindulatú daganata

A gyomor rosszindulatú daganata

Kicsi a valószínűsége, hogy a gyomor jóindulatú daganatai tünetet okozzanak vagy orvosi beavatkozást igényeljenek. Esetenként azonban vérezhetnek vagy elrákosodhatnak. A gyomorrákok 99%-a mirigyrák (adenokarcinóma). A többi malignus tumor a simaizom rosszindulatú daganata (leiomioszarkóma) és nyirokdaganat (limfóma). A gyomorrák gyakoribb az idősebb embereken; kevesebb, mint 25%-ban alakul ki 50 éves kor alatt. A gyomorrák nagyon gyakori Japánban, Kínában, Chilében és Izlandon. Az Egyesült Államokban gyakoribb a szegények, a négerek és az északi területeken élők között. A rákos halálozások között ez a hetedik leggyakoribb ok az Egyesült Államokban, és minden 100.000 emberből körülbelül nyolcban áll fenn. Ismeretlen okból az Egyesült Államokban a gyomorrák előfordulása egyre ritkábbá válik. A gyomorrák gyakran a gyomor nyálkahártyájának gyulladásos területein kezdődik.

A koffein és a rák kapcsolata

A koffein és a rák kapcsolata

A kávé és más koffeintartalmú szerek fogyasztása befolyásolhatja az ösztrogén és egyéb nemi hormonok szintjét, természetesen nőknél. Ez a megfigyelés magyarázatot adhat arra, hogy a koffein hatására számos daganattípus kialakulásának kockázata megváltozik. Számos tanulmány mutatott ki összefüggést koffein és az emlő-, valamint a petefészekrák kialakulása között, habár az összefüggés nem volt mindig egyértelmű.  Egy friss tanulmány - igen hosszú vizsgálat alapján, amelyben az Egyesült Államokban tevékenykedő nővérek vettek részt - szerint a magas koffeinbevitel a petefészekrák kialakulásában alacsonyabb kockázatot jelent a menopauza utáni nőkben, ellenben magasabb kockázatot a menopauza előttiekben.  

Hirdetés
A leégés fizikája, avagy miből lesz a bőrrák

A leégés fizikája, avagy miből lesz a bőrrák

A tartós barnulás csak a leégést követi, az UVB még a vízen, az UVC az ablaküvegen is áthatol. Már közhely számba megy, hogy védekeznünk kellene a nap káros sugarai ellen, sokan még az óvatosabbak közül sem értik, hogyan éghettek le az árnyékban vagy éppen egy hosszú autóúton. A fény nem tartozik az ionizáló sugárzások közé, mint pl. a röntgen, mégis, fotobiológiai tulajdonságai révén létrehozhat, illetve fokozhat bizonyos bőrbetegségeket. UVC - UVB - UVA

A leukémia típusai

A leukémia típusai

A leukémiáknak négy fő típusa ismert, amelyeknél a vér más-más sejtjei válnak daganatossá, más a betegség lefolyása, kezelési módja és kilátása. A vér sejtjeit a csontvelő és a nyirokrendszer képzi. Ezek a sejtek az oxigénszállításért felelős vörösvértestek, a fertőzésekkel szembeni védelemben szerepet játszó fehérvérsejtek és a véralvadásban nélkülözhetetlen vérlemezkék. A fehérvérsejtek további három fő típusra oszthatók: granulocitákra, monocitákra és limfocitákra.

A petefészek daganat 7 előjele!

A petefészek daganat 7 előjele!

Ezen daganattípus a nyolcadik leggyakoribb rákos megbetegedés az USA női lakosságának körében. A tünetek már az egészen korai stádiumában észlelhetők! Melyek azok a jeleket, melyek a betegség meglétére utalhatnak?

A prosztatarákos férfiakra a vastagbélrák is leselkedik

A prosztatarákos férfiakra a vastagbélrák is leselkedik

Amerikai kutatók szerint a prosztatarákban szenvedő férfiak esetében magasabb a vastagbélrák kialakulásának kockázata, mint a prosztatarákban nem szenvedő férfiakban. A Buffalo Egyetem kutatói több mint 2 ezer prosztatarákkal diagnosztizált férfi vizsgálatát követően megállapították, hogy esetükben jelentősen több rendellenes vastagbélpolip, vagyis adenóma illetve előrehaladott adenóma alakult ki, mint a prosztatarákban nem szenvedő férfiakban. A kutatók az amerikai gasztroenterológiai kollégium San Antonio-i konferenciáján azt is elmondták, hogy a vastagbéldaganatok többsége adenómaként indul. Kutatásunk elsőként mutatja ki, hogy a prosztatarákban szenvedő férfiak esetében nagyobb a vastagbélrák kialakulásának kockázata - nyilatkozta a tanulmány vezető szerzője, Ognian Pomakov...

A rák kialakulás esélyének növelő tényezői....

A rák kialakulás esélyének növelő tényezői....

Az alkohol, a dohányzás és a cukorbetegség növeli a vastag- és végbélrák kockázatát Egy ideje már köztudomású, hogy az elhízás és a nagy mennyiségű vörös hús fogyasztása növelheti a kolorektális daganat kialakulásának kockázatát, az újabb kutatások azonban más, a rizikót növelő életmódbeli tényezőkre is rávilágítottak. A tanulmányok eredménye szerint az alkoholfogyasztás, a cigarettázás és a cukorbetegség szintén jelentős szerepet játszhat annak meghatározásában, kiben alakul ki vastag- és végbélrák. És bár a testmozgás segíthet a kolorektális daganat megelőzésében, a gyümölcs- és zöldségfogyasztás már nem - állítják az ausztrál The George Institute for International Health kutatói.

A rákos megbetegedés okai

A rákos megbetegedés okai

A rák a huszadik század betegsége. Korábbi századokból nem ismertek rákos megbetegedések, ez persze nem azt jelenti, hogy nem fordulhatott elő ilyesmi, de az orvostudomány fejlődésével vált ismertté ez a betegségcsoport. A történelemben rengeteg járvány pusztított, melyek évtizedeken át szedték áldozataikat. A legtöbb ezek közül eltűnt, vagy gyógyíthatóvá vált majd a huszadik században megjelent a rák. Mi is a rák? A rák az egyik legelterjedtebb és legveszélyesebb betegség napjainkban. Még mindig nincs pontos magyarázat a kialakulására, szinte bármelyik testtájat és szervet megtámadhatja és amennyiben rosszindulatú, hihetetlen gyorsasággal képes elpusztítani az emberi szervezetet. A ráknak rengeteg változata létezik. Leggyakoribb a tüdőrák, mely sok esetben a dohányzás számlájára írható, de az első tízben megtalálható a gyomor-, a hasnyálmirigy-, és a szájrák is. Napjainkban egyre gyakoribbá válik a melanóma, vagyis a bőrrák is, mely az éghajlat változásának és az ózonréteg elvékonyodásának köszönhető. Ez leginkább az anyajegyek elváltozásaként, vagy új, amorf külsejű anyajegyek megjelenéseként érhető tetten, így érdemes napozás után vizsgálni magunkat, megelőzés képen pedig fontos magas faktorszámú naptejet használni különösen az érzékeny bőrűeknek!

A rosszindulatú daganatok fajtái

A rosszindulatú daganatok fajtái

A rosszindulatú daganatos szövetek (malignus daganatok) két típusba sorolhatók. Az egyikbe tartoznak a vér- és a vérképző rendszerből kiinduló daganatok (leukémiák és limfómák); a másikba a "szolid" (körülírt) tumorok, amelyeket gyakran ráknak hívunk. A rák lehet karcinóma vagy szarkóma. A leukémiák és limfómák a vér- és a vérképző rendszer rosszindulatú daganatai. Nem alakul ki körülírt daganatos képlet, a sejtek izoláltak maradnak. A szervezetre gyakorolt káros hatásukat a normális sejteknek a csontvelőből illetve a véráramból való kiszorításával fejtik ki; a normálisan működő sejtek helyét fokozatosan a daganatos sejtek foglalják el.

A tüdőrák 7 előjele

A tüdőrák 7 előjele

A tüdőrákos betegek száma nemtől függetlenül lassan, de biztosan emelkedik. Mégsem tudunk róla mindent: a legtöbben azonnal a halállal azonosítjuk. Mi az a tüdőrák? Tüdőrák, vagy más néven hörgőrák, tüdőtumor, pulmo carcioma, tüdő carcioma, carcinoma bronchial, egy hámeredetű, rosszindulatú daganatos betegség, mely szinte mindig a légzőrendszer hámszöveteiből ered. A tüdőrák jelenleg Magyarországon a férfiak esetében az első helyet fogalja, a nők esetében pedig a harmadikat a leggyakoribb halálokokat tekintve. Hogyan alakul ki? A tüdőrák elsődleges oka a magas dohányzási ráta. A kezdő életkor csökkent, igen gyakori, hogy tizenévesek dohányoznak.

Tuti menü