Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Daganatok fajtái, kialakulása képes leírás - Daganat.tlap.hu
részletek »

Daganatok fajtái, kialakulása - Daganat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: daganat.tlap.hu » Daganatok fajtái, kialakulása
Keresés
Találatok száma - 6 db
A cukor, a szénsav és a hasnyálmirigyrák

A cukor, a szénsav és a hasnyálmirigyrák

Ha valaki rákkutatásra adja a fejét, számoljon úgy, hogy meg kell figyelnie vagy 60.000 embert. Osszunk ki a megfigyelt személyeknek előre legyártott, napirend felmérő kérdőívet. És tegyük őket érdekeltté, hogy azon pontosan vezessék, mit csinálnak minden nap. Mit esznek, mit isznak, mivel érintkeznek és így tovább. Ám a rák betegség igen alattomos fajta, és nem egyik napról a másikra alakul ki, hanem fokozatosan. Tehát vizsgáljuk a napirendet mondjuk 14 évig, míg a daganat kimutatja a foga fehérjét. Aztán nézzük át, hogy az embereket milyen betegségek találták meg. És keressük meg az azonos nyavalyákhoz tartozó azonos életmódbéli motívumokat. Itt már csak néhány matematikai, statisztikai tudomány segítségére van szükség, és megállapítható az összefüggés. Ha van. Hát ez így nagy türelmet, sok pénzt és fáradságot igénylő munka. De szerencsére ezzel nincsen dolgunk, mert a minnesotai egyetem rákkutatói elvégezték. Elvégezték, és 2010 február 8.-án közzétették a kutatás eredményét: 'A heti 2 alkalommal - vagy többször - rendszeresen cukros, szénsavas üdítő italokat fogyasztóknak 87 %-kal nagyobb az esélyük a hasnyálmirigyrák betegségre.' Bővebben a természetgyógyász honlapon.

A rákos megbetegedés okai

A rákos megbetegedés okai

A rák a huszadik század betegsége. Korábbi századokból nem ismertek rákos megbetegedések, ez persze nem azt jelenti, hogy nem fordulhatott elő ilyesmi, de az orvostudomány fejlődésével vált ismertté ez a betegségcsoport. A történelemben rengeteg járvány pusztított, melyek évtizedeken át szedték áldozataikat. A legtöbb ezek közül eltűnt, vagy gyógyíthatóvá vált majd a huszadik században megjelent a rák. Mi is a rák? A rák az egyik legelterjedtebb és legveszélyesebb betegség napjainkban. Még mindig nincs pontos magyarázat a kialakulására, szinte bármelyik testtájat és szervet megtámadhatja és amennyiben rosszindulatú, hihetetlen gyorsasággal képes elpusztítani az emberi szervezetet. A ráknak rengeteg változata létezik. Leggyakoribb a tüdőrák, mely sok esetben a dohányzás számlájára írható, de az első tízben megtalálható a gyomor-, a hasnyálmirigy-, és a szájrák is. Napjainkban egyre gyakoribbá válik a melanóma, vagyis a bőrrák is, mely az éghajlat változásának és az ózonréteg elvékonyodásának köszönhető. Ez leginkább az anyajegyek elváltozásaként, vagy új, amorf külsejű anyajegyek megjelenéseként érhető tetten, így érdemes napozás után vizsgálni magunkat, megelőzés képen pedig fontos magas faktorszámú naptejet használni különösen az érzékeny bőrűeknek!

A rosszindulatú daganatok fajtái

A rosszindulatú daganatok fajtái

A rosszindulatú daganatos szövetek (malignus daganatok) két típusba sorolhatók. Az egyikbe tartoznak a vér- és a vérképző rendszerből kiinduló daganatok (leukémiák és limfómák); a másikba a "szolid" (körülírt) tumorok, amelyeket gyakran ráknak hívunk. A rák lehet karcinóma vagy szarkóma. A leukémiák és limfómák a vér- és a vérképző rendszer rosszindulatú daganatai. Nem alakul ki körülírt daganatos képlet, a sejtek izoláltak maradnak. A szervezetre gyakorolt káros hatásukat a normális sejteknek a csontvelőből illetve a véráramból való kiszorításával fejtik ki; a normálisan működő sejtek helyét fokozatosan a daganatos sejtek foglalják el.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Daganatos betegségek a nagyvilágban

Daganatos betegségek a nagyvilágban

David Livingstone Afrika kutató szerint (1979) a daganatos betegségek 'civilizációs betegségnek' is nevezhetők, mivel a fejlett társadalmakban jóval nagyobb arányban fordulnak elő. Már az ókoriak is ismerték. Az első orvosi feljegyzések az ókori Egyiptomból származnak, amelyekben már említést tesznek a rosszindulatú betegségekről. Mindezeket ásatások leletei is bizonyítják. Hippocrates is leírt olyan eseteket, amelyek feltehetően a gyomor, a végbél, az emlő, a méh, a bőr és egyéb szervek daganatos betegségeire utalnak. Azonban egyáltalán nem maradt olyan dokumentum, amely a betegségek előfordulási gyakoriságára vonatkoztak. Misszionáriusok és kutatók, mint a civilizációtól elzárt területek első látogatói az ezerkilencszázas évek elején azonban felfigyeltek arra, hogy az ott élő népek lakói sokkal tovább élnek. A modern időkig a daganatos betegségeket nem önálló entitásként kezelték, hanem úgy gondolták, hogy már ismert betegségek (például gyomorfekély) másik megjelenési formájáról van szó.

Jó és rosszindulatú daganatok

Jó és rosszindulatú daganatok

A daganatot létrehozó sejtszaporulat a sejtképződés és elhalás egyensúlyának megbomlása következtében jön létre. A daganatos folyamat jellemzője, hogy a szabályozási mechanizmusok elvesztésével a sejtek korlátlan növekedésnek indulnak, megszűnik a növekedés és elhalás egyensúlya. A sejt nem is differenciálódik, tehát lényegében alacsonyabb rendű, nem specializálódott állapotban marad. Az egyensúly megbomlásának oka legtöbbször ismeretlen. A kóros sejtszaporulat hátterében azonban egyre gyakrabban a DNS lánc mutációját igazolják. Az örökítő anyag mutációját külső tényezők: fertőzés, ionizáló sugárzás és kémiai ártalom is kiválthatja, de kialakulásához hozzájárulhat az immun (védekező) mechanizmusok hibája is. A dohányzásról való leszokás például egyértelműen csökkenti a rosszindulatú daganatok kialakulásának valószínűségét.

Lelki problémák okozta daganatok

Lelki problémák okozta daganatok

A lelki fájdalmak gyakorta testi szinten hívják fel magukra a figyelmet ‐ vallja a pszichoszomatika, a fizikai tünetek lélektani hátterével foglalkozó tudomány. A tapasztalatok szerint a női daganatok hátterében elsősorban a megbántottság feldolgozatlan érzése állhat. A lelki problémák abban az esetben fizikalizálódnak, azaz jelennek meg testi tünetekként, ha a bajokat nem sikerült megoldani, és hosszú távon, vagy időről időre visszatérően nehézséget okoznak, nyomasztanak.

Tuti menü